Huskøb i Ligurien

Hvorfor købe hus i Ligurien

Ligurien er smuk og har det hele. Her er smukke grønne bjerge der flere steder strækker sig helt ned til den italienske rivierakyst. Her er man altid tæt på vandet. Frankrig er kun en lille (men fantastisk smuk) køretur væk. Piemonte og Toscana er heller ikke langt væk uanset hvor i Ligurien man befinder sig.

Klimaet i Ligurien er skønt, den korte afstand til Middelhavet giver korte varme vintre. Foråret kommer tidligt og sommeren er lang.

Det lokale køkken er fantastisk, men det er noget Ligurien må dele med stort set alle andre regioner i Italien. Man kan spise rigtig godt i Ligurien for her ligger både gode og rigtig gode restauranter tæt.

Priserne i Ligurein:

Det er ikke billigt i Ligurien. I kystområdet er kvadratmeterpriserne høje. Der er mange både i Italien og fra andre lande der gerne vil bo ved Rivieraen. Der er en lille tange i den østlige del af Ligurien. Her ligger der byerne Portofino og Santa Margherita Ligure som er nogle af de dyreste områder i Italien. Portofino har i skrivende stund forår 2020 gennemsnitlig kvadratmeterpris på ca. 12.000 €. 

Vil man helt ned til vandet koster det og vil man gerne have lidt flere kvadratmeter for pengene skal man rykke lidt ind i landet til nogle af de mange små byer i bjergene, hvor priserne er langt mere overkommelige, men fremkommeligheden lidt begrænset. Læs mere i afsnittet om trafik

Byerne

Hovedbyen er Genoa som er en fantastisk smuk og historisk metropol, både smuk, kaotisk og fuld af oplevelser af både kulturel og kommerciel karakter.

San Remo er en ikonisk italiensk by, hvor der hvert år afholdes "San Remo" som er en uges melodi grand prix. Smuk by ned til Middelhavet.

 

Trafik og infrastruktur

De italienske motorvejsnet er godt udbygget i Ligurien. Dog har den liguriske geografi gjort anlægsarbejdet kompliceret. I Ligurien skal man vænne sig til de mange tunneller og de mange hårnålesving, selv på de store veje. Det er smukt at køre i men drop fartpilot. Kørsel i Ligurien kræver en ting - tunnelsolbriller. Den skarpe kontrast mellem det stærke sollys og de mange  tunneller gør solbriller med kraftig toning øverst i glasset og svag toning neders til et must-have.

Her er det også bedst at måle afstande i køretid. Hverken fugleflugtslinje eller reelle kilometer fortæller den fulde sandhed om hvor lang tid det tager at komme fra A til B. 

Der findes en internationale lufthavn i Ligurien og der i Genoa. Pisa og Cuneo i Toscana og Piemonte ligger ikke langt væk og det gør lufthavnen i Nice heller ikke.