Bolig i Piemonte

Hvorfor købe hus i Piemonte

Piemonte er et af de meget efterspurgte områder i Italien. Det skyldes en blanding af flere faktorer, blandt andet geografien og at det er i rimelig køreafstand af flere  Vesteuopæiske lande og at der er flere store lufthavne i området der gør adgangen hertil let.

Klimaet i Piemonte er skønt, og hvis man gerne vil bo et sted hvor man kan føle forskellen mellem årstiderne er det muligt. Vintrene kan være kolde, men relativ korte og så er der i de højereliggende områder gode muligheder for at opleve noget så sjældent som sne.

At området er kendt for nogle fantastiske vine adskiller jo ikke Piemonte synderligt fra så mange andre områder, men at de store vine som Barbera, Barolo, Barbaresco, Dolcetto,  Nebbiolo og Asti Spumante ligger så tæt har i hvert fald heller ikke skadet Piemontes ry.

Det lokale køkken er fantastisk, men det er noget Piemonte må dele med stort set alle andre regioner i Italien. Man kan spise rigtig godt i Piemonte for her ligger både gode og rigtig gode restauranter tæt.

Priserne i Piemonte:

I forhold til nogle af de nærmeste regioner som Ligurien, Valle d’Aosta, Lombardiet og Toscana er Piemonte lidt billigere. Lidt billigere er overordnet for der findes dyre områder i Piemonte. Regionerne Torino, Novara og Verbania (Comosøen) trækker priserne i Piemonte opad. Og så findes der også små landsbyer langt væk fra arbejdspladser og storbyliv, hvor man kan få ejendomme med lave kvadratmeterpriser. Så hvis man er på udkig efter et håndværkertilbud i udkants-Piemonte er det også muligt at finde sådan et.

 

Populære hustyper

Drømmen om Italien er jo ofte et fritliggende hus på en bakketop med udsigt over bløde bakker. Disse ejendomme findes der forholdsvis mange af, så med et nogenlunde stort udbud er priserne heller ikke stukket af i forhold til eksempelvis Toscana.

 

Byerne

Hovedbyen er Torino som er en dejlig metropol, som er smuk, kaotisk og fuld af oplevelser af både kulturel og kommerciel karakter. Så er der de mindre byer som Asti, Alessandria, Novara, Biella, Cuneo og Vercelli som alle også er smukke byer.

 

Trafik

De italienske motorvejsnet er godt udbygget i Piemonte. Hvis man kommer over mod den franske grænse og op i bjergområderne er der lidt længere mellem de store veje, men generelt er landtrafikken velfungerende efter italienske forhold.

Der findes to internationale lufthavne i Piemonte. Torino og Cuneo. Men kigger man modt øst ligger Milano lige op af Piemonte og har med to lufthavne et væld af udenlandske flyforbindelser. Mod syd i Ligurien ligger Genoa der også er en international lufthavn.