Huskøb i Abruzzo

Abruzzo var længe opfattet som Italiens bedst bevarede hemmelighed. Sådan forholder det sig ikke længere. De sidste årtier har andre end italienerne fået øjnene op for Abruzzos herligheder.

Abruzzoregionen er geografisk placeret i mellemitalien kun 1-2 timers kørsel fra Rom. Abruzzo har et inbyggertal på omkring 1.200.000. Regionen grænser op til Marche mod nord, Lazio mod vest, Molise i syd og Adriaterhavet mod øst, med 129km kyststrækning. Området ikke er overfyldt med turister og boligpriserne endnu er lave. Abruzzo  kan tilbyde flotte badestrande, imponerende bjerge, smukke dale og historiske bygninger. Det ideelle sted for folk der elsker Italien og den italienske kultur.

Abruzzo består af fire provinser; L'Aquila, Chieti, Pescara og Teramo. I 1960'erne åbnede motervejsforbindelser til Rom, Bologna og Bari. Senere åbnede også en 10km lang tunnel under Gran Sasso massivet, som åbnede regionen mod det nordlige Italien og Europa.

Abruzzo er præget af Apenniner-bjergkæden, hvor de højeste bjerge er Gran Sasso, Maiella, Velino og Sirente. Derudover findes dybe kløfter og dale, nationale og regionale naturparker og lange sandstrande. I Abruzzo oplever man naturen på naturens betingelser og regionen bliver af de indfødte kaldet "Europas grønne hjerte". Er man heldig kan man se ulve, brune bjørne, vildsvin, manke hulepindsvin, ørne og mange andre spændende dyr.

Prisniveau i Abruzzo

Generelt opfattes priserne i Abruzzo som værende i den lave ende. Det er en sandhed med modifikationer, da man også ud mod kysten har kvadratmeterpriser i den middel/høje ende. 

Længere inde i landet findes der stadig små landsbyer, hvor man kan få rigtig meget for pengene.

Abruzzo: For og imod

  • Bjerge, bakker og skønne strande
  • Skisport, cykling og trekking
  • International lufthavn i Pescara
  • Ikke langt fra Roms lufthavne
  • Priser fra meget lave til medium/høj
  • Masseturisme findes ikke

 

ejendomme-til-salg-i-abruzzo