Huskøb i Italien

Huskøb i Italien adskiller sig væsentligt fra danske forhold. Selve processen er naturligvis anderledes når man køber hus så længt væk hjemmefra.

Bare roligt vi har prøvet det før. Nedenfor ses et eksempel på hvordan et forløb omkring en huskøb kan være.

Indledende:

I finder et eller flere emner blandt vores huse der er interessante En besøgstur arrangeres, så I kan komme ned og opleve byerne og se et udvalg af huse

 

Besøgstur:

Under besøgsturen finder I jeres drømmehus og der forhandles evt. om prisen Hvis man ikke selv har kompetencen til at bedømme de mere tekniske aspekter af husets stand, kan vi få arrangeret en geometra (landmåler / tekniker) til at komme og besigtige huset. I får oprettet skatteregistreringskode (codice fiscale) som skal bruges til handlen I får oprettet en bankkonto for at kunne sende penge til selve handlen

 

Efter besøgsturen:

Det kan evt. være nødvendigt at komme til området endnu engang – det kan være for at se drømmehuset igen og blive bekræftet i sit valg og samtidig få lavet en foreløbig købskontrakt (preliminare di compravendita også kaldet compromesso). I en sådan kontrakt aftales betingelser for købet og et depositum (caparra confirmatorio) på mellem 10 og 30 % betales. I mellemtiden er alle dokumenter blevet bragt til notaren, som undersøger ejendommen for gæld, ejerskab m.v. Vi vil i den forbindelse og i samarbejde med notaren sørge for at bringe alle sådanne dokumenter og oplysninger til denne. Når alle formaliteter er på plads – om man så end vælger at få lavet en foreløbig købekontrakt eller ej – vil der blive bestilt tid hos notaren til selve handlen (rogito).

 

Handel og tinglysning:

Møde hos notaren, hvor køber og sælger skriver under, købesummen betales og nøgle og ejerskab overdrages. Registreringsskatter m.v. betales til notaren. Skødet kan afhentes hos notaren 3-4 uger efter handlen.